Jouw route

In de afgelopen jaren is steeds meer aandacht gekomen voor onze mentale gezondheid. Mensen nemen sneller het besluit om met een psycholoog, coach of andere hulpverlener te praten. Toch blijft het voor vele nog altijd een grote stap om professionele hulp in te schakelen. Maar hoe komt dit nu eigenlijk? Hoe komt het dat we niet sneller die stap durven te nemen? En wat is onze beeldvorming van mentale gezondheidszorg?

Ik ben ik gesprek gegaan met zowel personen die “Ja” antwoorden op de vraag:  Heb jij ooit met een professional gepraat over je mentale gezondheid?”, als personen die hier “Nee” op antwoorden. De gesprekken wilde ik in een veilige omgeving voeren en na wat onderzoek kwam ik uit op de auto. Je zit naast elkaar waardoor je gelijk bent aan elkaar , je hoeft elkaar niet recht in de ogen aan te kijken en er de omgeving waarin je rijdt kan rust brengen. Aan de hand van kaartjes met vragen, die ik samen heb gesteld met psycholoog Anne de Jong, ben ik het gesprek met de personen gestart. 

Door middel van een installatie in een auto, kunnen de gevoerden gesprekken worden beluistert. De bezoeker hoort de gehele route, het verhaal en de ervaringen van de “Ja” groep en meningen en onzekerheden van de “Nee” groep. Met als doel de route voor de twijfelaars toegankelijker en gemakkelijker te maken.

Advies van de “Ja” groep naar de “Nee” groep: “Bij twijfel gewoon doen!”

De gehele verhalen zijn te horen op: https://pienjherber.wixsite.com/jouw-route

Scroll naar top